Opšta pravila

Korišćenjem bilo kog dela www.sanjalica.com i svih njenih delova, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem www.sanjalica.com, ili bilo kojeg njenog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo www.sanjalica.com ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

www.sanjalica.com sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje www.sanjalica.com koristite na vlastitu odgovornost i www.sanjalica.com se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Zabranjeno je postavljanje pornografskog, eksplicitnog (scene nasilja, torture i slično) i sličnog sadržaja.

Zabranjeno je postavljanje sadržaja koji predstavlja, podržava ili upućuje na govor mržnje, netoleranciju, ličnu, nacionalnu, versku netrpeljivost, koji sadrži psovke, vređanja, omaložavanja, provokacije ili drugi uvredljiv materijal.

Zabranjeno je postavljanje slika maloletnika ispod 16 godina koje mogu imati vezu sa seksualnošću.

Korišćenje sajta sanjalica.com je privilegija a ne pravo. U bilo kom trenutku može bilo kom posetiocu biti oduzeta mogućnost pristupanja sajtu ili bilo kom njegovom delu, iz bilo kog razloga koji Sanjalica smatra odgovarajućim. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gde smatra da je to primereno, Sanjalica će o ovome poslati odgovarajuće obaveštenje.

Sanjalica.com može u svakom trenutku odbiti postavljanje bilo kojih sadržaja na sajt ili izvršiti njegovo prilagođavanje shodno pravilima korišćenja sajta, uređivačkoj politici sanjalica.com ili iz drugog razloga. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Gde smatra da je to primereno, Sanjalica će o ovome poslati odgovarajuće obaveštenje.

Sanjalica.com se trudi da privatne i poverljive informacije o korisnicima sajta ili njegovih usluga čuva u diskreciji i neće ih zloupotrebljavati. Sanjalica.com ipak ne može garantovati da treća lica neće putem hakerskih napada ili na drugi način, a bez znanja ili odobrenja Sanjalice, doći do tih informacija. Sanjalica ne može biti odgovorna za posledice takvih aktivnosti.

Autorska prava

www.sanjalica.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava www.sanjalica.com i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je www.sanjalica.com povredila Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.
Žalbe pošaljite na mail sanjalica.admin@gmail.com

Linkovi na spoljne stranice

www.sanjalica.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog sajta.

www.sanjalica.com linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornom za sadržaje na drugim sajtovima.

Korisnici

www.sanjalica.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.
www.sanjalica.com se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja sajta, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

www.sanjalica.com može prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke www.sanjalica.com koristi kako bi imala informacije o korisnicima koji je koriste, te na taj način poboljšala sajt i njene sadržaje dodatno usmerila i prilagodila publici koja je posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

www.sanjalica.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

www.sanjalica.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta, osim u slučaju teškog kršenja pravila www.sanjalica.com sajta ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Privatnost

Na sajtu Sanjalica.com Nije dozvoljeno objavljivanje tuđih ličnih informacija bez saglasnosti tih osoba (brojeva telefona, adrese, e-mail-ova i slično). Korisnici su svesni da će podaci koje su uneli u svoj korisnički profil biti javni i dostupni drugim članovima Sanjalice. Tokom registracije neophodno da je ostavljanje ispravne e-mail adrese, koja neće biti poznata ostalim članovima ako im vlasnik lično to ne omogući.

Ukoliko neko želi da javno iznese sopstvene lične podatke u svom korisničkom profilu ili putem drugih servisa Sanjalice, može to učiniti na sopstvenu odgovornost. Preporučujemo da se za lične kontakte koriste privatne poruke ili forma za kontakt na e-mail.

Sajt Sanjalica.com može koristi cookies da bi se sačuvale informacije na vašem računaru. Cookies fajlovi ne sadrže ni jednu od informacija koju ste uneli prilikom registracije, oni služe za prepoznavanje vašeg korisničkog naloga na sajtu.

Sanjalica.com se ne može držati odgovornim za bilo koji od hakerskih napada kojim se mogu preuzeti podaci korisnika ili na drugi način prouzrokovati neprilike.

Sanjalica.com ne odgovara za korišćenje podataka iz korisničkog profila ili podataka koje je korisnik izneo koristeći druge servise Sanjalice, od strane drugih registrovanih članova Sanjalice ili drugih lica koja su došla do njih. Ipak, ukoliko smatrate da neko od članova Sanjalice zloupotrebljava vaše podatke, obavestite nas o tome na e-mail sanjalica.admin@gmail.com

Istinitost i tačnost informacija, upisi korisnika

Učlanjenjem korisnik potvrđuje tačnost informacija koje je uneo pri učlanjenju i kasnijim izmenama profila.

Sanjalica ne odgovara za tačnost i istinitost podataka na Sanjalici, datih od strane posetilaca sajta.

Sanjalica ni u kom pogledu ne odgovara za sadržaj upisa na forumu / diskusijama / shoutboxu / chatui ne preuzima odgovornost za istinitost i tačnost informacija koje izdaju korisnici u Sanjalici na forumu / diskusijama / shoutboxu / chatu, osim ako nije izričito naznačeno da je to zvanični stav www.sanjalica.com

Odnos sa Sanjalicom, moderatorima i administratorima, mere u slučaju kršenja pravila

Moderatori i administratori Sanjalice imaju pravo da pomere ili zatvore svaku temu na Sanjalici, da vrše moderiranje upisa i diskusija, da premeštaju, brišu poruke ili delove poruka, fotografije ili upise koji nisu u skladu sa navedenim pravilima ili uređivačkom politikom Sanjalice. Moderatori i administratori takođe imaju pravo da ukinu naloge bilo kojih korisnika Sanjalice, da mu onemoguće pristup bilo kom delu sajta i to ukoliko se oni ne pridržavaju navedenih pravila, ukoliko na bilo koji način ometaju integritet i funkcionisanje sajta ili iz bilo kog drugog razloga a u skladu sa odlukom Sanjalice. Sve pomenute akcije se mogu vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Kad god se smatra da je to potrebno, biće poslato obaveštenje o izvršenoj moderaciji. Sanjalica u principu neće izdavati posebna obaveštenja o moderacijama u odnosu na formu upisa na diskusijama / shoutboxu ili o drugim moderacijama na sajtu koje nemaju suštinski značaj za smisao i rad sajta ili njegovih delova.

IP adrese članova diskusija će biti sačuvane za pomoć u slučaju nepoštovanja pravila foruma o čemu može biti obavešten i odgovarajući Internet provajder.

Ukoliko imate pitanja u vezi foruma i moderacije, obratite se administratoru na e-mail adresi.

Modifikovanje i promene pravila

www.sanjalica.com zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama www.sanjalica.com može obavestiti korisnike putem e-maila, slanjem privatnih poruka na sajtu ili objavljivanjem na sajtu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na www.sanjalica.com smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

  • Ograničenje odgovornosti
  • Ni pod kakvim okolnostima Sanjalica neće biti odgovorna nijednom korisniku, u smislu njenog pravilnog ili nepravilnog korišćenja ili oslanjanja na Sanjalicu.
    Ni pod kojim okolnostima Sanjalica nije odgovorna za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovanih direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne samo oni, i problemi u funkcionisanju Interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa istom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, štrajkovi, obustave rada, neredi, ustanci, revolucije, građanski nemiri, nestašice sadržaja ili manjak radne snage, požari, poplave, oluje, eksplozije, sve vrste prirodnih nepogoda, ratna razaranja, delovanje Vlade, naredbe domaćih i međunarodnih sudova, nesaradnju trećih lica, i problemi sa grejanjem, osvetljenjem i klimatizacijom.