|
Meni
Sanjalica.com |
Moderator: Sanjaličari
E ja nasla ''Evu''
Ime: EVA Značenje: Srpsko, biblijsko ime. Potiče iz starohebrejskog Hawwa. Saglasno starozavetnom mitu Eva je žena prvog čoveka Adama, stvorena od njegovog rebra, pramajka čovečanstva odnosno majka svih živih. Može biti i da je hebrejski oblik imena hetitske boginje Hebe. Popularno je u većini zapadnoevropskih naroda od najstarijih vremena do danas. Od ovog imena izvedeno je ime Evica. Ne možemo da utičemo na to s koje će strane vetar duvati, ali možemo da podesimo jedra.
- Fjodor M. Dostojevski ♥
Ime :: Melina
Melina je žensko ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijeđe među Muslimanima i Srbima. Značenje imena dolazi od grčkog meline - proso. Melina uopće nije rijetko ime i nalazi se među tisuću najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi sedamdesetak osoba koje nose ovo ime. Slični oblici imena ili nadimci: Linka, Mela, Melka, Mica, Mici, Micika, Micka, Ina, Inka, Lina. http://www.imehrvatsko.net/Imena/Melina ... fault.aspx
Ime: EKATARINA - KATARINA
Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Ekatarina je nas prvobitni prevod grčkog Haikaterine. Može biti i da vodi poreklo iz grčkog "katharon" u značenju "čistoća, pristojnost". Kalendarsko je ime. Katarina je ime primljeno preko latinskog Catharina iz grčkog Haikaterine. Od ovih imena izvedena su imena Kaja, Kata, Katiša i Kaća.
Ahh... Super... Sad znam odakle potiče moje ime... Oo, daj, kreni taj ringišpil u mojoj glavi,
to nitko ne zna, samo ti. ![]()
Biljana od slovenske reci bilj,bilje i nastavak na. Moguce znacenje ovog imena bi bilo: ona koja je kao bilje, sveza, miomirisna, lekovita, zdrava. Kao i drvece i cvece, u nasem narodu biljke sibolizuju zivotnu silinu, bujanje, narastanje zivota, sto bi takodje moglo da bude znacenje imena. Ovo sam nasla za ime Biljana Kad je neko glup, ne možete mu to ni dokazati.
Dušan Radović
Forum Statistika