|
Meni
Sanjalica.com |
Moderator: Sanjaličari
Pravila foruma
************** Radi kvalitetnijeg boravka preporucujemo da procitate PRAVILA FORUMA Pretrazite sadrzaj po raznim osnovama uz pomoc nase PRETRAGE
SAKRIVENI BOL
Neko sa svojim bolom ide Ko s otkritom ranom; svi neka vide. Drugi ga čvrsto u sebi zgnječi I ne da mu prijeći u suze i riječi. Rad'je ga skriva i tvrdo ga zgusne U jednu crtu na kraju usne. Zadršće, zadršće u njoj kadikad, Ali u riječi se ne javi nikad. Duša ga u se povuče i smjesti Na svoje dno: ko more kamen U njega bačen. More ga prima Dnom, da ga nikad ne izbaci plima. Dobrica Cesarić "Rasirio sam snove pred tvoja stopala
hodaj lako, jer hodas po mojim snovima."
Znaš ti za koga
Pomisao Ako si na tren pomislio Kako je moje srce Pijesak bola Odgovoriće ti vječnost U grudima si mi Ostavio kamen Ja sam ti dala nebo Ti si me sažegao Kao plamen Čovjek, o kako to majmuna boli.
Atoniju Zakovšek
PRIJATELJU Po nekad zavist kadkad, laž , sueta Prekrati lepotu Prijateljstva Sa tobom to Nije moglo tako Tebi je vrijeme Bolešću kratilo dane Ostavio si sve Što je najdraže I ono najcenjenije Magiju pisanja Dobri čovječe Liječio si druge Žurno zapisujući trajanje Kao da si znao Odlučeno je Spavaj prijatelju Čitaću tvoje stihove Čuvati uspomenu Nepomućenog prijateljstvo Dudo plemeniti čovjče Čovjek, o kako to majmuna boli.
Re: Poklonjeni stihoviČedo moje
Što mi od pjesme Načini tužbalicu Od pera krst Na živu dušu stavi Pjesma moja Nema više zvona Suze oblači Mamom tuge Pokriva sijede vlasi Zašto si Kuda si kako si I samo muk Muk u jauk Čovjek, o kako to majmuna boli.
Re: Poklonjeni stihoviRAZUM ĆE DA SUDI
Muškarac si tuđi i ja tuđa žena, vreme će pokazati dal za sva vremena. Svesni smo težine uzavrelih strasti, ...a željni smo samo u zagrljaj pasti. Sad nas vodi ljubav, vlada celim telom, razum će da sudi o životu celom. Nemoj da te smetu slabosni trenuci, namoj da ti budeš zbog mene na muci. Uzavrele strasti odgurni u stranu, ne gledaj na mene i mog srca ranu. Rana će zarasti, ožiljci ostati, ja ću čekati vreme da se ljubav vrati! Nije mi zao sto me lazes, vec sto mislis da ti verujem
Re: Poklonjeni stihoviUradi mi to
Malo po malo sve vidim i sve cujem pusti jos jednom da u laz tvoj poverujem ...Budi kraj mene slobodno lud se pravi gore mi vene pogledaj, haos je u glavi Tu, u ovom mome zlu prazno mesto je za nekog buduceg a ti, to opet budi ti zauvek ostani moj najbolji Uradi mi to na nacina sto zavedi me da jutro ti dam znamo ti i ja da se pravimo da nam prija Uradi mi to na nacina sto jer odavno kraj smo mi slutili bar znacu da ovo vece nismo glumili Ledeno doba u trenu dah mi uze gluva je soba, gluvo sve buku prave suze Budi kraj mene slobodno lud se pravi gore mi vene pogledaj, haos je u glavi Tu, u ovom mome zlu prazno mesto je za nekog buduceg a ti, to opet budi ti zauvek ostani moj najbolji U zivotu najbolji vodic jeste znanje!!!!!!!
Re: Poklonjeni stihoviOvu pjesmu poklanjam onima sličnog senzibiliteta:
Sećam se samo da je bila nevina i tanka i da joj je kosa bila topla, kao crna svila u nedrima golim. I da je u nama pre uranka zamirisao bagrem beo. Slučajno se setih neveseo, jer volim da sklopim oči i ćutim. Kad bagrem do godine zamiriše, ko zna gde ću biti. U tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikad više. "Što manje misliš,imaćeš više istomišljenika."
Re: Poklonjeni stihoviPlease swallow your pride
If I have things you need to borrow For no one can fill those of your needs That you don't let show. Lean on me, when you're not strong And I'll be your friend I'll help you carry on For it won't be long 'Til I'm gonna need Somebody to lean on.. - svim meni dragim osobama. ![]() Frankly, my dear, I don't give a damn.
Re: Poklonjeni stihoviZa sve romanticne duse, koje vrednuju moc poljupca...
Poljubac Od svega sto se u glavi krije, od svih cuda sto se tu mnoze, poljubac je najdivnije cudo sto ti se desiti moze. Kad se, kruzeci ovim svemirom bezbrojnih srca, putanjom dugom dva srca ozare istim nemirom i oglednu se jedno u drugom, tada i glave malo zastanu s krunicama od rosnog klasja, a usnice se sretnu i planu plamickom poljpca sto svet obasja. I tako kroz dva tela potece svetlost sto stvara novu planetu, jer, poljubac je, kao sto rece pesnik, najlepsi susret na svetu!
Re: Poklonjeni stihoviDa te volim malo je reći,
ti si moj par pod zvezdama, i ja ništa ne bih znala o sreći, da te još nisam pronašla... Nisam ja pisala, ali mnogo volim ovu pjesmicu, i posvećena je jednoj meni jako dragoj osobi, koja zauzima posebno mjesto u mom srcu, i stvarno je nešto najljepše što mi se dogodilo u zadnjih godinu i nešto malo više ![]() ...Ne pomažu ni parfemi kada je čovjek smrad...
Re: Poklonjeni stihovi....Šaljem ti tajne poruke na krilima vetrova,
ali ne znam da li prolaze pored rajskih vrtova..... da bi našle put do..... tebe Anđele moj.. "Jedno stvarno bogatstvo je bogatstvo duše, ostala su dobra
podložna velikim gubitcima"
Forum Statistika