|
Meni
Sanjalica.com |
Moderator: Sanjaličari
Pravila foruma
************** Radi kvalitetnijeg boravka preporucujemo da procitate PRAVILA FORUMA Pretrazite sadrzaj po raznim osnovama uz pomoc nase PRETRAGE
Praunuka Aleksandra
Koraka laka Vjetrenim krilom Uzelće baka Širokim osmjehom Razgoni brige Pjevuši čenju Molitvu za sreću Malenom biću Od njene loze Novom lastaru Danas mi u krilo Briga i nada Spusti se unuke Moje čedo Aleksandra Danas sam stvarno Koraka laka Lijepo je biti Prabaka Čovjek, o kako to majmuna boli.
Njemu koga je uzeo Bog
Jos jedna godina prosla,jos jedna u nizu... Hocu li te ikada zaboraviti? Tvoje oci snene Tvoj osme lep Hocu li te ikada zaboraviti? Ostalo je u meni jos ljubavi koja putuje tebi... Daleko u visine tebi... ...jos uvek me jesen boli ...jos uvek te srce voli ...jos uvek dusa pati ...jos...jos Daleko si uzeo te je dragi Bog Od mene te je skrio Ali od mog srca nije te sakrio Ono te jos voli Ono me jos boli ...jos...jos...jos
Majci, Desanki za 78. rodjendan, njena kćerka
MAJKO Mimo Gospoda Svetinja si jednina Svijeća i kandilo Slavoslovlje i krepilo Uzdanje i uzdarje Imanje i milovanje Mučenice moja Pravednice draga Molim u Boga prosim Da um ne smuti Dostojno da te kroz Vrijeme nosim Sunčana paučino Što upi svaku muku Kada me rodi Zašto mi nadjenu Ime njeno Znala si kolika Mučenica i dobrica Bila je Tomova Milica Očeva mati Najdraža Da li si mislila Kob će prestati Taknuti me neće Vaša čaša Zapisano u gena Sudbina mi slična Ko' tvoja i njena. Čovjek, o kako to majmuna boli.
Mojoj Baki
Nedostaje mi tvoj glas... tvoje oko,tvoj pogled mio Nedostaje mi tvoje sve.... Nedostajes mi ti i tvoje sve Nedostajes mi Nema te nisi tu,nedostajes mi Nedostaju mi moja imena... nedostajes mi... Imena kojima si me samo ti zvala Nedostaje mi moja Baka... nedostjes mi Nedostajes mi ti koja si bila moja majka i moja Baka Nedostajes mi...
UZ GROB
Kada nam tuge Zamrse put Nigdje kad nema skuta Ima to hladno mjesto Na koje odemo često Uz svu bol Zrak smo koji ga greje Da nas nije Ko bi volio toliko Ono što je ino Duši za mir Onoga koga nije Svijeća našeg Života bdije Čovjek, o kako to majmuna boli.
SNAJKI ŽANI
Ti što si srća Mojoj sreći Tolko dobroga Želim ti reći Riječi su često Loše skrojeno Ruho za sve Iskrene želje U vrijeme kada Šetasmo s djecom Ja i tvoja mati Ko je mogao znati Slutila nijesam Da ćeš Žana Ti njeno čedo Biti mi ćerka i snaja Jednoga dana Čovjek, o kako to majmuna boli.
LUDILO
Poželim da ti od ljubavi poludim Da ti dođem u tvoje krilo Na put da ti stanem i tu da ostanem Ako te pronađem,ako te nadjem pozeli i ti da poludim od ljubavi velike i jake Ime da ti vrisnem Vratim sve iznova Sjaj poznate boje od ljubavi ludo srce moje Ludo,ludo
Toliko te volim...
Ponekad ni ne zelim znati kol'ko... Polako ime tvoje sapucem... Ne mogu podnijeti to vise.... Zelim da mi oprostis... Ponekad pozelim pasti ti pred koljena... I u suzama te moliti za oprost... Sve teže te je gledati... Iz dana u dan.. Dok znam da me mrzis... Jednostavno... Bez tvoga pogleda zivot je nezamisliv... Moram vidjeti te oci... Pa cak i kad me ne gledas.... Nekad te želim zaboraviti... Ali ne mogu... Stalno si mi u mislima... Ne prode ni dan, a da ne postim pokoju suzu... Jer znam da me mrzis... Za tebe sam samo neznanka na kraju ulice... Pokusavam ti se pribliziti... Ali ne ide... Nesto me vuce da ne pridem tebi.. Tako ti mozda nikada necu prici... I to sto me mrzis... Izjedat ce me citavi zivot... Za jednog dechka.... Oo, daj, kreni taj ringišpil u mojoj glavi,
to nitko ne zna, samo ti. ![]()
Za Tereziju...
Zbogom Toga dana... Nebo je plakalo... Otisla si sada ti... Više se neces vratiti... Duboko ukorijenjeno... Sjecanje ce ostati... Otici iz nasih srca... To se nece dogoditi.... Nikada vise vidjeti necu... Sjaj u ocima tvojim... Necu cuti tvoj glas... Suza niz obraz klize... Zbogom sada i nikad' vise.... Oo, daj, kreni taj ringišpil u mojoj glavi,
to nitko ne zna, samo ti. ![]()
za prijateljicu
ti što zbog ljubavi patiš, trebaš jedno samo da svatiš. ljubav nije pojam,nego živo biće. ona zrakom lebdi i do svakog stiće. ako nije tvoja,vjeruj i ne vrijedi postepeno vremenom, ona zna da blijedi. na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme samo dašak vjetra zna pravit probleme. tuđa ljubav boli i gorćinu stvara. uzalud se boriš uzalud se nadaš. kada ljubav bude namjenjena tebi. znat ćeš samo jedno da živjeti vrijedi. kad je samo tvoja,tad je prava sreća. svakim danom ljubav postaje sve veća.
ove stihove poklanjam tebi
da iz svoje duše iscijedim jad. ja pjesnik nisam samo život pišem i sad te volim kao i tad znam nema te više, ali moje srce ne prihvata to volim te volim zbog tebe dišem osjetim samo tugu i bol
Nosi misli,dah je meni mrtav
sudba vuce konce onako kako zeli, i kada se dodiri slucajno budu sreli bice to njen poslednji potez prljav. Pisi strane jednih mora mutnih bez greske kidaj latice mracne ruze pospi pepeo na usne koje ti se pruze, ostaju nade tragova pustih.
Misli mi se se gube, nestaju i tonu,i opet sam tu
u dolini plača, gde me uvek ceka jedna klupa, gde suze žive, gde se suze rone,i niko ne pita gde je patnji kraj i gde srce skoro i ne kuca... I dok miso spava, klonula, u miru,i patnji izvija se ljubav i sa sobom nosi moju tugu....
ovim putem poruku ti šaljem
zaboravi prošlost,moraš ići dalje. da ne bi bilo pogrešne dileme moradoh otić u pravo vreme znam da me razumiješ i da me shvataš jer ja te volim kao sestra brata.a ranjeno srce za slamku se hvata otići moradoh,znam šta je bol. tvoja tuga me boli,još našem bogu se molim,za tvoju sreću. nisam zaboravila i sad se sjećam besanih noći kada smo zadnji gosti birtije bili,slušali mišu kiselo mlijeko pili poneku suzu zbog prošlosti lili. ne tuguj prijatelju nije vredna suza. otresi pepeo sa svog odijela i shvati već jednom da nije bila vrijedna tvoje ljubavi.ona je gubitnik. a ja sam sjena mog alter ega što svijetom luta.molim te nikad ne skreći s puta jer ti si pobjednik. za mog prijatelja kapitalca
Forum Statistika