Istina, necu moci da potvrdim svoje (raz)uverenje u ovo, u obliku neke povratne informacije, kad dodje do provere.
|
Meni
Sanjalica.com |
Moderator: Sanjaličari
Pravila foruma
************** Radi kvalitetnijeg boravka preporucujemo da procitate PRAVILA FORUMA Pretrazite sadrzaj po raznim osnovama uz pomoc nase PRETRAGE
31 Posta
• Stranica 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?S obzirom da znam koliko sam se puta ponovo rodio u okviru ovog zivota, nemam razloga da ne verujem (s obzirom da sam pre sklon da verujem nego da sumnjam, sve dok me nesto ne razuveri, i uveri u nesto drugo).
Istina, necu moci da potvrdim svoje (raz)uverenje u ovo, u obliku neke povratne informacije, kad dodje do provere.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?To sto se navodi u uvodnom postu nikako nisu dokazi. Ono sto meni jedino ima smisla, ako cemo vec da uplicemo religiju, jeste cinjenica da se radjamo razliciti, zdravi ili bolesni, u razlicitim uslovima, pa ukoliko nie sve puka slucajnost, u koju ionako ne verujem, jedno od mogucih objasnjenja je reinkarnacija - u ovom zivotu zanjemo ono sto smo posejali u prethodnom. Onda mi ostaje pitanje zasto i kako je nasa dusa ipak dosla na ovaj svet (prvi zivot), ako se vec prosicavamo, kada smo gresili i da li smo dosli cisti.
Gde se generisu i kako, te duse koje dolaze na ovaj svet i uzimaju telo, jer je cinjenica da je ljudska populacija, a i zivotinjska danas umnogome brojnija nego pre recimo 5 hiljada godina. ![]() Time is an illusion. Lunchtime doubly so.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?U trenutku Velikog Praska je bilo podjednako materije i antimaterije, sto povlaci da je trebalo da se istog trenutka sve ponisti, a nije. Tamna materija je ono u cemu plivaju ova dva. Ako razmislimo kako je materija prevagnula i postalo je vise od antimaterije (slobodna interpretacija - energije), onda dolazim do toga da je dusa zapravo antimaterija koja daje zivot materiji, a s obzirom koliko je podlozna sukobu sa istom, i destrukciji koja onemogucava vecni zivot u tom obliku, mislim da se lako moze sabrati dva i dva.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Materija nije prevagnula, samo je u ovom nasem delu univerzuma ima vise. Zasto je ima vise, verovatno nije bitno za reinkarnaciju.
Hm, hm.. Kada se antimaterija i materija susretnu, one se "ponistavaju" i oslobadja se energija. Mozemo pretpostaviti da je dusa zapravo energija. Onda bi morale da se sudare negde daleko, pa da ta energija- dusa, udje u telo - materiju. Onda bi reinkarnacija zapravo bila direktna posledica zakona o odrzanju energije. ![]() Time is an illusion. Lunchtime doubly so.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Trudim se da vas pratim oboje, al nesto mi ne ide
Nesto mi pade na pamet, ovo sve ukazuje da se stalno isti broj dusa vrti u krug? Kako nastaju nove duse ako ove neprekidno idu iz zivota u zivot? ![]()
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?
Energija se može pretvoriti u materiju, tj. materija je po Ajnštajnu u stvari jako koncentrirana energija (E=mc^2)...onda iz ovoga može da se zaključi da, ako je energija duša, kako reče iCeme, ispada da energija-duša ne ulazi u tijelo-materiju, nego ga stvara...Da li je to u stvari onda reinkarnacija? "Što manje misliš,imaćeš više istomišljenika."
istina ad su pojedini dijelovi ajd recimo surovi, al zato imas pravo na misljenje opredijeljenje, vjerovato ili ne.... i nekako je najlakse pobjeci od surovrosti ne vjerujuci u isto... ali...sta ako,u tom sledecem zivotu, ipak zavrsis u mrezi nekog pauka ![]()
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Pa vec smo krenuli od pretpostavke da se energija mzoe pretvoriti u materiju (videcemo sta ce se desiti u CERN-u). Samim tim, telo kao materija, nastalo je od neke energije. Mozemo da posmatramo dusu kao personal touch te energije.
Fajf, u univerzumu (ako izostavimo paralelne univerzume) energija je konstantna, i moze samo prelaziti iz jednog oblika u drugi. Dusa moze biti samo jedan oblik te energije, pa mozemo reci da se broj dusa konstantno menja. Medjutim, sto se vise azmnozavamo, veca je potreba za dusama. Granicni slucaj za ovaj slucaj je kada se previse namnozimo, sto mi, sto vanzemaljci, pa se sva energija pretvori u duse. Mozda je tako doslo do velikog potopa. Potamanimo se skoro svi, time se oslobodi energija i onda opet Jovo nanovo. Pejo, sta si mi stavio u onu corbu? Juzer, kada si vec tako ubedjen/a u reinkarnaciju, red je da sa nama podelis svoje vidjenje, umesto kopiranja celog posta sa neta i vredjanja neistomisljenika. Time is an illusion. Lunchtime doubly so.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?A ko kaze da ce enrgija da se vrati u istom obliku? A nove duse nastaju jednocelijskom diobom.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Pa ne mora da se vrati u istom obliku, ali zamisli to npr. ovako: Ivica i Marica vode ljubav i zabrljaju(zatrudne). Time se univerzumu salje request za energijom, koji on automatski hendluje.
Za mladje od 18 (preskociti deo o Ivici i Marici): kad roda krene na putesetvije da donese bebu, ona posalje poruku u svemir preko goluba da fali jedna dusa. ![]() Time is an illusion. Lunchtime doubly so.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Verujem da reinkarnacija postoji i da smo svi deo jednog velikog energetskog entiteta koji je nevidljiv i neopiplji sam po sebi ali mi kao cestice imamo agergatno stanje te da nasa energija samo cirkulise u opipljivom vremenu... s tim da mi sami svojim postupcima i bicem energiju "kaljamo"tj. cinimo je negativnom ili "poliramo da plin!-plinga!" tj. devine-isemo je.Pjurificiranje energije kroz sito vremena je proces koji se ponavlja.
E sad licno zbog svega gore navedenog ja verujem da cu u sledecem zivotu da se reinkarniram kao Bukovo drvo do kojeg ce praviti klofere za prasenje tepiha. ![]() Scio me nihil scire
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?A ja da odgovorim domacinu teme
![]() Nadam se iskreno da cu, ako vec mora nesto vezano za paukove, biti spajdermen i ciniti dobra dela Dok ne bude nekih konkretnih i zvanicnih dokaza, ja cu se ipak samo tesiti kad mi je tesko, da ce u sledecem zivotu biti bolje...
Ali moze li to malo drugacije? Zasto bismo tu "dusu" [tj. oslobodjenu energiju koja ne moze nestati, vec samo preci u drugi oblik] morali da posmatramo kao jednu celinu?
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?Good point! Mozemo da pretpostavimo da je dusa najstabilniji i najsavrseniji oblik postojanja energije, na foru plemenitih metala. Kada dusa, tako stabilna, boravi u nekom telu, dolazi do raznih uticaja sredine i negativne energije, pa time dusa prelazi u nestabilno stanje. Da bi se stabilizovala, mora se vracati i vracati u iste uslove, dakle telo, pa se zato radjamo i radjamo i radjamo... Onda bi bilo malo nejasno zasto dusa uopste tezi da dodje u telo, kad ce se pokvariti.
Ne mogu vise da lupetam u ove sitne sate. ![]() Time is an illusion. Lunchtime doubly so.
Re: Da li vjerujete u reinkarnaciju ( ponovno utijelovljenje) ?ne mogu zasigurno da tvrdim da li je to tacno ili ne,ali ne verujem da to postoji...
31 Posta
• Stranica 2 od 3 • 1, 2, 3
Forum Statistika