Mada sam navela da se nećemo baviti religijom,istini za volju misllila na onaj verski fanatizam, ne možemo zapostaviti Bibliju i Hrišćanstvo..jer je sve tako divno mada malo šturo i simbolično opisano..
U Bibliji piše - "Ja pohađam grehe otačke do sedmog kolena"... zatim "Kako seješ tako ćeš i žnjeti.."
U prvoj rečenici vidimo jasno da je Bog mislio na grehe naših otaca - tj. predaka i da nas ti gresi na neki način stižu u ovom životu..
U drugoj rečenici nam je jasno da kakvo seme posejemo, da ćemo takvu biljku i ubrati..
Da bi ovo protumačili kao karmu koja se proteže iz života u život.. moraćemo da recimo uzmemo primer Hitlera, ili mnogo onih koji zaista nisu propatili za svoje grehe,barem ne u ovom životu..
Ili recimo da uzmemo u obzir osobu koja pravi grehe.. a na neki čudan način ti gresi kao da je ne stižu..
E zato se neko u ovom životu rodi kao bogalj, neko se rodi slep.. neko se rodi pod tako teškom sudbinom da stalno pati.. onda se dešava da se pitamo zašto je Bog tako nepravedan, zašto sam ja nesrećniji od drugih?
Mislim da je apsolutno nemoguće da činimo zlo a da nam se zlo ne vrati..
Karma je ono što često nazivamo sudbinom u kojoj je sve predodređeno unapred..
Znači- u ovom životu si posejao biljku, u sledećem je bereš.. to je ono što kažu sudbina..
Sada ćemo naravno morati da spomenemo slobodnu volju kao faktor.. imamo li mogućnost da menjamo stvari..?
E pa tu leži ključ u razumevanju rođenja.. život je prilika da porastemo duhovno,i da promenimo tu sudbinu,,
Šta vi mislite o karmi ili sudbini.. da li ste nekada u životu imali osećaj da vas je stigla neka karma,dobra ili loša..?

U budističku karmu nisam prodirala.