|
Meni
Sanjalica.com |
Moderatori: sokili, Sanjaličari
Pravila foruma
************** Radi kvalitetnijeg boravka preporucujemo da procitate PRAVILA FORUMA Pretrazite sadrzaj po raznim osnovama uz pomoc nase PRETRAGE
21 Posta
• Stranica 2 od 2 • 1, 2
Re: UgledPa pazi ovako,drago mi je sto si otvorila ovu temu....ugled se ne stice samo materijalno,vec i po tome sta je neko radio,dal pogresno ili ne malo pa se proculo ako si poceo neku konverzaciju sa osobom kojom ne treba pa se ta osoba raspitivala kod pogresnih,istih osoba kojima je u interesu da gaze preko nekog da bi stekli ugled,veliku paznju kod naroda.Mozda si ti forenzy bila u slicnoj situaciji,da najvise blate nekog osobe koje ne zele da pricaju ni o cemu sa tobom,ali zele samo potcenjivacki,da im bude zabavnije....ali ja sam jos devojka,i mogu reci-na mladjima svet ostaje.Neke roditelje bas briga sta ima deca rade,dal ce sutra da kradu,puno ali puno lazu,koliko ce daleko da idu da povredjuju.Ima u mom gradu i ubistava i dilovanja droge i oni klinci, i malo stariji od mene bodu se nozem na nekoj zurci,uvek ima toga....
U zivotu je tako-stanu svi na stranu jace osobe koja nikad nije bila sama,koja ima brata,sestru rodjenu.Bogat je onaj koji to ima. Tacno je to da coveka cene po dubini novcanika,po izgledu,po prepredenosti najvise cene.
Re: UgledImala sam jedno sudjenje za pamcenje....
Tuzio me jedan glavonja zbog povrede casti i ugleda.... Ja sam novinarka, za one koji ne znaju I ustane moj advokat , alal mu vera, branio me dzabe, i kaze : Gospodine sudija, da bi se dokazalo da je doticna gospodja doticnom gospodinu povredila ugled i cast, mora se dokazati da je on u trenutku dela za koje je doticna okrivljena , uopste imao ugled i cast, te da su mu njenim tekstovima oni bili povredjeni.... Trazimo dokazni postupak za utvrdjivanje cinjenicnog stanja....I naravno.....Uvredjeni odustane od tuzbe.... Ugled i karakter je, takodje, kad u kafani pijes na obraz.... Ugled je..... precenjena stvar ![]() It is aj, Lekler.....
![]()
Re: Ugled
Sta ti je zakon sunce ti poljubim... Mislio sam da ovih optuzbi, ovakve vrste ima samo u Americi, kad ono medjutim, idemo polako za svetom. E sada, ako kazem da je ugled isto sto i reputacija, onda je to valjda ako si u necemu veoma dobar, bilo to sa poslovne ili neke druge strane. Medjutim ima ljudi sa losom reputacijom koji su poslovno uspesni, tako da je ovo ipak visa filozofija za mene...
Re: UgledPa sad, moze neko i da ima neku profesionalnu reputaciju, a da opet ne kotira dobro na ljestvicama drugih vrijednosti.
Ili obrnuto, poslovno mu jako lose ide, ali ima ugled casnog i postenog covjeka (sto je prilicno cesto u nasim uslovima) Bas se moze o ugledu drobiti vascijeli dan. Bilo bi zanimljivo Orijana sprovesti taj postupak dokazivanja necijeg ugleda. Bas iz razloga sto bi istu osobu razlicito okarakterisali. A sve u zavisnosti od licnih kriterija. Nekih "opipljivih" dokaza nema. Zato i zbunjuje. Kakvih sam se sve "junaka nasih doba" nagledala za ovo godina. Nije isto biti ugledan u razlicitim vremenima i mjestima. Eto, nekima su i okorjeli kriminalci ugledni.On je jedan ovako ugledni kriminalac. Ima odlicnu reputaciju u podzemlju.Strah i trepet ![]() "Što manje misliš,imaćeš više istomišljenika."
21 Posta
• Stranica 2 od 2 • 1, 2
Forum Statistika