|
Meni
Sanjalica.com
|
Moderator: Sanjaličari
Pravila foruma
************** Radi kvalitetnijeg boravka preporucujemo da procitate PRAVILA FORUMA Pretrazite sadrzaj po raznim osnovama uz pomoc nase PRETRAGE
12 Posta
• Stranica 1 od 1
Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen......ali ima krst od 18 m!
Učenici Prve kragujevačke gimnazije su na Kragujevačkom maratonu, u okviru kreativnih radionica ''Čuj, vidi, pokreni'', snimili su mobilnim telefonima kratki film o stanju kulture u tom gradu. Kako je saopštio direktor umetničke grupe "Dokukino" Darko Soković, mladi u svom filmu kritikuju postavljanje krsta od 18 metara na ulazu u grad, dok istovremeno Kragujevac nema bioskop niti zatvorene bazene ili sigurnu kuću. Polaznici radionice su, koristeći samo mobilne telefone, zabeležili koje sve institucije, ustanove i sadržaji Kragujevcu nedostaju. Kroz igrane minijature prikazali su i apsurdne situacije života, rada i obrazovanja u gradu u kome ne postoje teniski tereni, koncertna dvorana ili zgrada uglednog Filološko-umetničkog fakulteta. Urednik programa ''Čuj, vidi, pokreni" Vojin Vasović istakao je da polaznici radionice "snimajući film pomoću svima dostupnih mobilnih telefona poručuju da kroz ovaj medij svi mladi ljudi mogu i treba da traže i pruže rešenja društvenih problema koji ih se tiču". Kragujevački maraton održava se već tri godine u organizaciji umetničkog kolektiva Dokukino/DKQ u okviru programa ''Čuj, vidi, pokreni''. Pored radionica filma, program uključuje i intenzivne radionice eksperimentalne radiofonije i teatra pokreta. Projekat podržava Grad Kragujevac, a partner na projektu je kragujevačka organizacija NOVA. pogledajte film: (izvor: srbijanet.rs) Give a girl the right shoes, and she can conquer the world
![]()
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Sta ce vam bazen, dosta vam je krst.
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Da vece bude zlo i Djokovic je odlozio gradnju teniskog centra
Ako ce da vam bude lakse Novi Sad takodje ima samo jedan zatvoren bazen sto je malo kolko se grad prosirio u zadnjih 10 godina a dva najveca bioskopa su zatvorena dobrih godinu ipo dve dana, radi samo jedan kulturni centar ali to se ne moze nazvati bioskopom...Ko me voli nek me zove LEGENDA...
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...ja cak nisam iz kragujevca,nego nadjoh na drugom forumu vest...svidja mi se kako su u filmu izneli paradoksalnu situaciju-nema se za bazen ili bioskop ali ima za ovo cudo od krsta,koje iskrena da budem izgleda jezivo (ili je to zato sto me ovaj film podseca na vesticu iz blera)...nemojte me shvatiti pogresno.
a drugo,cekam evo da se neko javi iz tog grada... ![]() Give a girl the right shoes, and she can conquer the world
![]()
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Svaka im cast. Veoma kreativno i sveobuhvatno u 6min. Samo ja nisam znao da je Kragujevac u tako losem stanju, dok nisam pogledao ovo.. Strasno stvarno
(¯`v´¯)
.`·.¸.·´ ¸.·´… ¸.·´¨) ¸.·¨) (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·…. love is in the air
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Javljam se iz Kragujevca
Prvo moram reci da jos krst nisam videla, tako da o tome ne mogu da pricam, ali ono sto mogu reci je to da sam cula dosta negativnih komentara vezanih za postavljanje istog. Sto se tice snimka, tacno je da su jedni bazeni zatvoreni, ali imamo druge vece, Filolosko-umetnicki fakultet nema zgradu, trebalo je pre 2-3 godine da se izgradi ali to je odlozeno, koriste prostorije ostalih fakulteta sto je stvarno bezveze, bioskop nemamo vec odavno (imali smo 2, oba su zatvorena)... Obzirom da je Kragujevac jedan od vecih gradova, stvarno nam dosta toga fali, ali preostaje nam da se nadamo da cemo u buducnosti to i dobiti... Sve se vraca, sve se placa i na svakog dodje red!
Kad se jedna vrata srece zatvore, druga se otvore. Ali cesto toliko dugo gledamo u zatvorena vrata da i ne primjecujemo ona otvorena. (Helen Keller)
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Cula sam jos jednu informaciju vezanu za famozni krst...
Posto se nalazi na ulasku u grad, na kruznom toku, i posto po zakonu ne bi trebalo da se spomenik nalazi pored puta, ima vrata jer se tako tretira kao objekat...Bas sad mi drugarica ispricala za to, oni su juce pominjali Sve se vraca, sve se placa i na svakog dodje red!
Kad se jedna vrata srece zatvore, druga se otvore. Ali cesto toliko dugo gledamo u zatvorena vrata da i ne primjecujemo ona otvorena. (Helen Keller)
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Crystal, sta se cudis, pa, kod vas gradonacelnik sprca po 200 000 eura za Djurdjevdan da dovede kurtu i murtu da "uveseljava" gladan narod! Nemoj da mislis da imam nesto protiv ili da mislim lose o tvom gradu, ali, sto jeste jeste...
Krstojevac! ![]()
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Nas grad dobio nov naziv..
![]() Sve se vraca, sve se placa i na svakog dodje red!
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Prosto ne mogu da verujem da onolki grad nema cak ni bioskop!
Vise nego strasno...tuzno... Pitam se , kako omladina provodi slobodno vreme u Kragujevcu...? Magna res est vocis et silentii tempora nosse.
Velika je stvar znati vreme govora i cutanja.
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...Seks, droga, alkohol.... Dođi da vidiš.
![]()
Re: Kragujevac nema bioskop, zatvoreni bazen...ma verujem ti na rec...
sve je to u redu , ali u granicama normale... i naravno ispada , klinci su krivi , ako se pijani i drogirani vucaraju po parkovima i stepenistima... pa gde ce deca...? nemaju ni bioskopa... mislim , mizerija... ![]() Magna res est vocis et silentii tempora nosse.
Velika je stvar znati vreme govora i cutanja.
12 Posta
• Stranica 1 od 1
Forum Statistika